Benvingut, Convidat/da
Nom d'usuari: Contrasenya: Recordar contrasenya

TEMA: Font alimentació 2000W amb Rack Server PSU

Font alimentació 2000W amb Rack Server PSU fa 9 anys 8 mesos #784

  • dtormoh
  • Avatar de dtormoh
  • Desconnectat
  • Administrador
  • Missatges: 274
  • Gràcies rebudes: 9
Per a tot a qui estigui interessat, penjo un petit brico de com muntar una font d'alimentació 12/24V 80A amb fonts de servidor.

La necessitat d'una font d'aquesta potència ve donada per la necessitat de carregar les bateries en paral·lel i així reduir el temps de càrrega, fent un càlcul ràpid i molt teòric, si no m'equivoco, les bateries en qüestió son unes Gens Ace 6S de 5000mAh, que si treballen a plena càrrega donen 25,2V a 5Ah serien uns 125W, si en vull carregar 6 a la vegada, tenim que necessitem una potència de 750W. A la pràcitca son una mica menys, ja que les Lipos no les descarreguem mai al 100% i per tant la carrega no serà mai de 5000mah, sino que seran uns 3000mAh.

Per tal de reduir el corrent de consum, els nous carregadors ja es poden alimentar a més de 12V, uns 24V o més, per tant si junten dues fonts de 12 en sèrie, obtindrem els 24V necessaris per aquests carregadors.

Després de fer una mica d'investigació, vaig trobar que el model més adequat era la DPS-800GB, una font de rack server HP Proliant G5 que dona 12V i una mica més de 80A si l'alimentem a 220V, es molt fàcil trobar-la per Internet a un preu bastant assequible (uns 30€ a eBay).

dps800gb.jpg


si mirem les prestacions, la font té sortides de 3,3V, 5V i 12V, nosaltres farem servir la de 12V.

14-07-201416-12-56.jpg


Aquestes fonts, només es posen en marxa si es connecten a un servidor, però podem buscar a internet on troben l'esquema per tal de fer el pont i engegar-la sense necessitat d'un servidor, juntarem els pins 31 amb 34 i el 30 connectat a +12V.

DPS-800GB-esquema.png


Un cop tenim les dues fonts amb els ponts fets, veurem que si les endollem a la corrent ja s'engeguen.

Ara les etiquetarem, una li direm 24V i l'altre 12V, la raó es molt senzilla, com que aquestes fonts ténen el negatiu (-) connectat a massa, i per fer els 24 les hem de connectar en sèrie, tenim que al connectar el + d'una font al - de l'altre estariem connectant el + a massa i per tant fariem un curtcircuit. La manera més fàcil d'evitar això es aillant el (-) d'una de les fonts, en el nostre cas la que hem dit 24V.

Per tal de poder aillar-la, només haurem de fer un aillament als quatre suports del circuit imprès que fa connexió amb la caixa, treurem la font de la caixa i per la part de sota amb la Dremel llimarem el circuit imprès amb molt de compte de no trencar cap pista que no toqui, primer els dos extrems més propers a l'endoll de 220V:



i després els altres dos, els quals en aquest cas he optat per ficar un aillament de goma, aprofitat d'una cabina trencada del meu TRex 550:





Un cop fet aquest pas, canviarem la tornilleria metàl·lica per cargols de nylon aillants:



Es MOLT IMPORTANT comprovar amb el Tester que entre el negatiu de la font i la caixa no hi hagi continuitat un cop tot muntat, si hi hagués continuitat fariem un curtcicuit.

La font que li hem dit 12V no farà falta fer-li cap operació elèctrica.

Ara soldarem el conectors per treure el corrent, jo he optat per ficar un metàl·lics EC5 sense la funda blava i modificats perque mecànicament facin més força i no trenquin el circuit imprès un cop soldats, amb la Dremel fer una inserció lateral i així els podrem soldar a les dues cares de la placa:



en total en farem 4, dos per cada sortida, de 12V i de 24V, així quedaran un cop soldats,



ara soldarem un cable per unir elèctricament les dues, del tipus AWG8 ja que el corrent que pot arribar a passar es força gran, només ho farem a una font i l'altre soldadura la farem un cop enganxades les dues fonts.



en el nostre cas el cable haurà d'anar del + de la font que es diu 12V al negatiu (aillat) de la font que es diu 24V.

Eganxem les dues fonts amb cinta de doble cara de tal manera que quedin així:



i soldarem l'altre extrem de cable.

amb això ja tenim la font feta, dues sortides, una de 12V i l'altre de 24V que es poden fer servir independentment a 80A.

Llegeix-te les normes del fòrum aqui:

www.rccerdanya.cat/index.php/forum/normes-del-forum
Última edició: fa 9 anys 8 mesos per dtormoh.
L'administrador ha deshabilitat l'escritura als usuaris no registrats.
Usuaris que han agraït el tema: aleix

Font alimentació 2000W amb Rack Server PSU fa 9 anys 7 mesos #787

  • aleix
  • Avatar de aleix
  • Desconnectat
  • Pilot Iniciat
  • Missatges: 9
  • Gràcies rebudes: 1
quina currada !!! ets un impacient les bateries porta el seu temps carregar-les.....jajajaj
L'administrador ha deshabilitat l'escritura als usuaris no registrats.
Temps de càrrega de la pàgina: 0.088 segons
Gràcies a Fòrum Kunena